Duft din playliste…

Cyrano er en duft højttaler der spiller duften af din musik playliste

cyrano3

Denne digitale duft platform bruger en “duft højttaler” at udsende duft på samme måde som en musikafspiller spiler sange. Cyrano, fra Vapor Communications, er også en duft-baserede messenger app, der giver brugerne mulighed for at dele duften af deres spillelister fra deres smartphones.

 

 

Man anvender udskiftelige kapsler til at producere behagelige dufte og lugte. Cyrano højttaleren frigiver duft noder, som er digitalt designet med det formål at påvirke stemninger. De gør at du oplever bestemte følelser, ligesom afslapning. Rigtigt mange dufte er bundet op på vores hukommelse. Feks. kan en bestemt duft fra et lokalt marked et sted vi har været på ferie, fremkalde stærke minder om denne ferie. På den måde kan humør og tanker påvirkes-

Og lige om lidt vil vores film oplevelser blive beriget med denne kraftfulde ekstra dimension: dufte.

Den første digitale duft (kort-)film er allerede produceret. ‘Alex in wonderland‘ er prototypen. Jeg tænker det fremad bliver mere interessant at gå i biografen – eller at se film på fladskærmen derhjemme med en Cyrano-fætter i stuen…