Japan tester fingeraftryk som betalingsmiddel

I Japan, jævnfør TNW, tester man lige nu fingeraftryk som betalingsmiddel. Det betyder, at turister ikke (på sigt) behøver at have kontanter eller kort på sig… Blot et fingeraftryk. Så er de fri for at blive rullet… Om vi så kommer til at se ‘mistede’ tommelfingre fremover, melder historien ikke noget om. 🙂

Fingeraftryk som betalingsmiddel?
Fingeraftryk som betalingsmiddel?

Det er målet, at Japan inden de 2020 paralympiske lege, får et kontantløst betalingssystem op og køre. Men det er klart, at alt skal testes godt og grundigt igennem! Det er planen at over 300 souvenirshops, hoteller og andre butikker skal bruge denne teknologi under legene. Legene vil så samtidigt være en stor skala test for en evt. senere udrulning i hele Japan.

Japan tester ligeledes deres egen befolkning ved at tillade fingeraftryk som middel ifm. anvendelse af hæve automater. Glæder mig til en tur til Tokyo til sommer.. Det SKAL da prøves. 🙂