45% af alle jobs falder (snart) bort til kloge maskiner …

Du har sikkert gættet, at en del jobs i transport sektoren (lager mm.) og industrien allerede er blevet erstattet af robotter. Men Uber og andre tiltag kommer til at udfordre hele arbejdsmarkedet over tid. Intet er helligt.

Robots

Ja, selv læger kommer til at blive udfordret. Kritikere vil sige:” En læge kan ikke erstattes. Patient/læge relationen kan ingen maskine have.” Ja, men det bliver allerede i dag udfordret af feks IBM’s Watson. “jamen, maskinerne kommer til at begå fejl – og slå mennesker ihjel”. Ja, men de kommer til at begå færre fejl end vi mennesker gør. Og dermed bliver vi udkonkurreret ikke kun på pris, men også effekt/kvalitet ret hurtigt.

2016-05-11 (2)

Al manuelt arbejde er i farezonen i princippet. Det betyder også, at offshore – outsourcing bliver insourcet til maskiner som er både billigere og bedre end den billige arbejdskraft lang langt væk…

Nedenstående video er både provokerende og udfordrende. Brug 10-15 min på den og jeg væder på at det sætter tanker i gang! (tak for tippet Mojo)